Ons team

Op dit moment werken wij met drie vaste begeleiders. En 2 vaste invalkrachten zodat bij ziekte ed de dagbesteding altijd door kan gaan.

Tseard werkt met deelnemers echt op het melkveebedrijf. Grietje werkt met de deelnemers bij het kleinvee, groentetuin en buitenklussen. Janna is grotendeels bezig met de creatieve activiteiten in de gezellige huiskamer en doet met sommige deelnemers vrijwilligerswerk in een verzorgingstehuis.

Tseard & Grietje
Wij zijn Tseard en Grietje Zonneveld samen runnen wij ons melkveebedrijf. Sinds begin 2018 bieden wij ook kleinschalige dagbesteding aan voor mensen met een licht verstandelijke e.o. lichamelijke beperking.

Grietje is gediplomeerd verzorgende IG-er met vele jaren ervaring als begeleider in woonvormen voor mensen met een verstandelijke en lichamelijke beperking. Zowel in reguliere instellingen als antroposofisch. Tseard heeft de opleiding melkveehouderij gedaan en is gediplomeerd Boer! Hiernaast heeft Tseard cursussen gevolgt voor het begeleiden van stagiaires.

Tseard zorgt voor alle werkzaamheden die met het melkveebedrijf te maken hebben, het voeren, melken, onderhoud machines, landwerk etc. Grietje is ook elke dag werkzaam op het bedrijf en verzorgt hiernaast o.a. de intakegesprekken en administratie m.b.t. de zorgboerderij.

Wij vinden het belangrijk dat iedereen het naar zijn of haar zin heeft op de zorgboerderij. Dat onze deelnemers met plezier komen werken en zich indien mogelijk verder kunnen ontwikkelen. Ons doel is dat onze deelnemers op het einde van de dag met een glimlach op hun gezicht naar huis gaan!

tseard en grietje 2

Samenwerking

Janna
Mijn naam is Janna Jongsma. Ik ben 32 jaar en getrouwd met Durk Jongsma. We hebben een zoontje van 5 jaar en dochtertje van 3 jaar.

In 2006 heb ik mijn opleiding als verzorgende IG afgerond en ben ik aan het werk gegaan in de zorg. Daarnaast ben ik begeleiding gaan bieden aan mensen met een pgb. Ik heb veel ervaring opgedaan in de hulp aan mensen met een beperking. Ook heb ik gewerkt op een naschoolse opvang en bij begeleid wonen. Sinds 2009 sta ik ingeschreven bij de KvK en sindsdien bied ik dagbesteding en individuele begeleiding bij mij thuis aan http://www.itlytshus.nl.
logo lytshús klein
Om mijn deskundigheid te bevorderen heb ik in 2012 de opleiding voor Sociaal Agogisch Werker afgerond met een diploma. In 2015 heb ik mijn propedeuse behaald voor de Hbo-opleiding Maatschappelijk Werk.

Sinds begin 2019 ben ik nu ook enkele dagen te vinden op zorgboerderij de Prikkedaem! Deze dagen werk ik samen met Tseard en Grietje en kunnen we meer bieden aan onze deelnemers. De één gaat bijvoorbeeld met tseard mee het boerenwerk in, de andere gaat bezig met het knaagdieren verblijf waar de konijnen en cavia’s verzorgt moeten worden, en diegene die lekker creatief bezig is blijft met janna of Grietje in de gezellig kantine.

profielfoto janna

%d bloggers liken dit: